Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) ev sahipliğinde, KOSGEB iş birliğiyle düzenlenen “KOSGEB Kapasite Geliştirme Destek Programı 2026 Yılı 2. Çağrı Bilgilendirme Toplantısı”nda, KOBİ’lere sunulan yeni destekler ve finansman imkanları iş dünyasıyla paylaşıldı.
KOBİ’lere 30 milyon TL’ye kadar destek fırsatı
İş dünyasının yoğun ilgi gösterdiği toplantıya konuşmacı olarak KOSGEB İl Müdürü Dr. İbrahim Uğur Erkış katıldı. Programda, özellikle imalat ve yazılım sektörlerinde faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik hazırlanan Kapasite Geliştirme Destek Programı’nın 2026 yılı ikinci çağrı dönemi ayrıntılı şekilde anlatıldı.
Katılımcılara başvuru şartları, değerlendirme süreci, finansman modeli ve destek programının sunduğu avantajlar hakkında kapsamlı bilgiler verildi.
Üretim ve teknolojik dönüşüm hedefleniyor
Toplantıda, KOBİ’lerin üretim kapasitelerini artırmaları, teknolojik dönüşüm süreçlerini hızlandırmaları, verimliliklerini yükseltmeleri ve rekabet güçlerini geliştirmelerine yönelik destek mekanizmaları ele alındı.
Program kapsamında kredi üst limitinin 30 milyon TL’ye kadar ulaşabildiği belirtilirken, yatırım ve büyüme planı bulunan işletmeler için sağlanan fırsatlar da değerlendirildi.
Katılımcıların soruları yanıtlandı
Bilgilendirme toplantısında işletmelerin yatırım süreçleri, desteklerden yararlanma koşulları ve başvuru aşamalarına ilişkin sorular da yanıtlandı. Katılımcılar, KOSGEB uzmanlarıyla görüş alışverişinde bulunma fırsatı yakaladı.
Erkış’tan ALTSO’ya teşekkür
Toplantının sonunda KOSGEB İl Müdürü Dr. İbrahim Uğur Erkış, organizasyona ev sahipliği yapan ALTSO Başkanı Eray Erdem ve yönetimine teşekkür ederek, kamu desteklerinin iş dünyasına doğru ve hızlı şekilde ulaştırılmasında ALTSO’nun önemli katkı sağladığını ifade etti.
