Trendyol Süper Lig ekibi Alanyaspor, teknik direktörlük pozisyonu için eski milli futbolcu Fatih Tekke ile anlaşma sağladı. 46 yaşındaki deneyimli teknik adamla 1,5 yıllık bir sözleşme imzalandı.
Alanyaspor, teknik direktörlük koltuğu için Fatih Tekke ile el sıkışarak, Ömer Erdoğan’dan boşalan bu önemli pozisyonu doldurdu. Taraflar sabah saatlerindeki ilk görüşmelerde anlaşmaya varamamış olsalar da, öğleden sonra yapılan görüşmelerde mutabakata varıldı.
Fatih Tekke, İstanbulspor’daki mevcut görevinin yanı sıra Alanyaspor’da da görev alacak. Teknik direktör Fatih Tekke’nin, takımın başında ilk kez 6 Kasım’da oynanacak olan Kayserispor maçında yer alması bekleniyor.
Kısaca Fatih Tekke’nin kariyerine göz atacak olursak, futbol yaşantısına Trabzonspor altyapısında başlayan Tekke, 16 yaşında A takıma yükselmiştir. Trabzonspor’da şans bulamayarak Altay’a kiralandıktan sonra, Gaziantepspor’da yıldızı parladı. 57 maçta 28 gol kaydeden Tekke, 2002’de Trabzonspor’a dönerek performansını artırdı.
Trabzonspor’da 114 maçta 76 gol atan Fatih Tekke, 2004-05 sezonunda 31 golle Süper Lig gol kralı oldu. 2006-07 sezonunda Rusya’nın Zenit takımına transfer olan Tekke, büyük başarılara imza attı. Zenit ile UEFA Kupası zaferi yaşadı. Bu dönemde Manchester United’ı da mağlup ederek Süper Kupa’yı müzeye götürdü.
Fatih Tekke, Rusya’dan sonra Beşiktaş’a transfer oldu ve Türk futboluna dönerek Beşiktaş forması giydi. Ayrıca milli takımın da değişmez oyuncularından biri olan Tekke, 32 kez milli formayı sırtına geçirerek 14 gol attı.
Tekke’nin futbol kariyerinin ardından teknik direktörlük kariyerine adım atan isimlerden biri olması dikkat çekiyor. Kayseri Erciyesspor ile başladığı teknik direktörlük kariyerinde, çeşitli Türk kulüplerini çalıştırmış ve futbol alanındaki başarısını bu kez teknik direktör olarak sürdürmüştür.
Alanyaspor’un, bu önemli kararla kulüp tarihinde yeni bir döneme giriş yapması ve Fatih Tekke ile yola devam etme kararı, futbol camiasında büyük ilgiyle karşılanmıştır. Tekke’nin Alanyaspor’u hangi başarılara taşıyacağını merakla bekliyoruz.