Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı ve 10 Ekim’de yapılacak seçimli genel kurulda başkan adayı olan Eray Erdem, Alanya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ALSİAD) üyeleriyle kahvaltıda bir araya geldi. Toplantıda ALTSO’nun geride kalan 4 yıllık çalışmaları, gelecek dönem hedefleri, kurumlar arası iş birliği ve Alanya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) projesi konuşuldu.
Cezirioğlu: “Her türlü oluşumun yanındayız”
Kahvaltıda ilk konuşmayı ALSİAD Başkanı Emrah Cezirioğlu yaptı. Cezirioğlu, organizasyon nedeniyle ALTSO Başkanı Eray Erdem’e teşekkür ederek yeni dönem için başarı dileğinde bulundu.
Alanya’nın ticaretinin, ekonomisinin ve iş insanlarının önünü açacak her türlü oluşumun yanında olduklarını belirten Cezirioğlu, bu yöndeki çalışmaların destekçisi olacaklarını ifade etti.
“Hepimizin ortak paydası Alanya”
ALTSO Başkanı ve Başkan Adayı Eray Erdem ise ALSİAD Başkanı Emrah Cezirioğlu ile dernek yönetimine teşekkür ederek, göreve gelmeden önce Alanya’daki kurum ve kuruluşların birlikte hareket etmesine dayalı bir çalışma anlayışı belirlediklerini söyledi.
Erdem, 4 yıllık görev süresince bu yol haritasından sapmamaya çalıştıklarını belirterek, ALSİAD ile dönem dönem sorunların çözümü konusunda bir araya geldiklerini ve derneğin kendilerine destek verdiğini dile getirdi.
Alanya’nın sorunlarının çözülmesinin ortak payda olduğunu vurgulayan Erdem, bu konuda ortaya konulan çalışmaların kamuoyu tarafından da olumlu değerlendirildiğini düşündüğünü söyledi.
“Eksiklerimizden pay çıkarıyoruz”
Geride kalan dönemde eksik ve kusurlarının bulunabileceğini belirten Erdem, bunları bir başarısızlık noktası olarak görmek yerine gelecek dönem için ders çıkarılması gereken konular olarak değerlendirdiklerini ifade etti.
İkinci dönem için yola çıktıklarını belirten Erdem, mevcut eksikliklerin giderilmesi ve buna göre yeni bir yol haritası oluşturulması gerektiğini söyledi.
ALSİAD’ın kendisi açısından ayrı bir yere sahip olduğunu da ifade eden Erdem, ilk üye olduğu günden bu yana derneğin içinde bulunmaktan mutluluk ve gurur duyduğunu dile getirdi. ALSİAD’ın Alanya’da önemli bir kabul gördüğünü belirten Erdem, derneğin sahada çeşitli projelerle kendisini ortaya koyduğunu söyledi.
“Hiçbir siyasi görüş gözetmeden çalışacağız”
Alanya’nın geleceği açısından kurumlar arası iş birliği ve ortak aklın önemine dikkat çeken Erdem, kentteki tüm kurumlarla birlikte hareket etmeyi hedeflediklerini söyledi.
Erdem, siyasi görüş ayrımı gözetmeden Alanya’ya katkı sağlayacak projelerde birleştirici bir anlayışla hareket ettiklerini belirterek, önümüzdeki dönemde de kentin tüm dinamikleriyle birlikte çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.
Alanya OSB projesi gündemde
Toplantının öne çıkan başlıklarından biri ise Alanya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) projesi oldu.
OSB konusunun Alanya açısından uzun süredir gündemde olduğunu belirten Erdem, projenin geçmişte ALSİAD’ın öncülüğünde 2008 yılında da dile getirildiğini söyledi. Erdem, bu nedenle projede ALSİAD’ın katkısının ayrıca önemli olduğunu ifade etti.
Projenin mevcut durumda askıda olduğunu belirten Erdem, süreç ilerlediğinde proje aşamasının yeniden birlikte değerlendirilmesini istediğini söyledi.
“Bu sadece sektörün değil, Alanya’nın ihtiyacı”
Alanya OSB projesinin yalnızca sanayi sektöründe faaliyet gösteren işletmeler açısından değil, kentin genel yaşamı açısından da önemli olduğunu belirten Erdem, projenin hayata geçirilmesinin şehir genelinde rahatlama sağlayacağını ifade etti.
Erdem, OSB’nin hayata geçmesi halinde Alanya’nın farklı kesimlerinin bundan olumlu yönde etkilenebileceğini belirterek, proje konusunda ALSİAD üyelerinin desteğini beklediklerini söyledi.
10 Ekim’de gerçekleştirilecek ALTSO seçimli genel kurulunda yeniden başkanlığa aday olan Eray Erdem, ALSİAD buluşmasında yaptığı açıklamalarla gelecek döneme ilişkin çalışma anlayışının kurumlar arası iş birliği ve ortak hareket etme üzerine kurulacağını ifade etti.
