20.6 C
Alanya
13/10/2026
Haberci Alanya
GüncelHaberci Alanya

Eray Erdem Avsallar ve Okurcalar’da Esnafla Buluştu: “Alanya İçin Ortak Akılla Çalışacağız”

ALTSO Başkanı ve yeni dönem Başkan Adayı Eray Erdem, seçim çalışmaları kapsamında Avsallar ve Okurcalar’da esnaf ve iş insanlarıyla bir araya geldi. Ziyaretlerde turizm sezonunun seyri, ekonomik koşullar ve yeni dönemde ALTSO’nun gündemine alınması beklenen çalışmalar konuşuldu. Erdem, kur baskısı, enflasyondaki dalgalanmalar ve artan maliyetlerin işletmeleri etkilediğini belirterek, “Önce umut etmeliyiz, sonra mücadele etmeliyiz” dedi.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı ve yeni dönem Başkan Adayı Eray Erdem, seçim çalışmaları kapsamında Avsallar ve Okurcalar’da esnaf ve iş insanlarını ziyaret etti.

Turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmelerle bir araya gelen Erdem, esnafların sezon değerlendirmelerini ve sektöre ilişkin görüşlerini dinledi. Görüşmelerde mevcut sezonun yanı sıra yeni dönemde Alanya iş dünyası açısından yapılması gereken çalışmalar da ele alındı.

Erdem’in ziyaretlerine seçim ekibi de eşlik etti.

Erdem: “Sezondaki sıkıntıların temelinde birçok neden var”

Turizm sezonunun beklentiler doğrultusunda ilerlemediğini belirten Erdem, yaşanan sorunların tek bir nedene bağlanamayacağını ifade etti.

Kur baskısı, enflasyondaki dalgalanmalar ve maliyet artışlarının işletmeler üzerindeki etkisine dikkat çeken Erdem, değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:

“Bu sezon sektörümüz açısından beklentilerimizin tam anlamıyla karşılandığı bir dönem olmadı. Bunun birçok nedeni var. Kur baskısı, enflasyonda yaşanan dalgalanmalar ve özellikle maliyetlerdeki ciddi artışlar esnafımızı ve işletmelerimizi doğrudan etkiledi. Sahada bunun yansımalarını görüyoruz. Biz de bu tabloyu üyelerimizden doğrudan dinliyoruz.”

“Önce umut, sonra mücadele”

Ekonomik koşulların yarattığı zorluklara rağmen geleceğe yönelik umudun korunması gerektiğini söyleyen Erdem, Alanya’nın turizm altyapısına ve potansiyeline dikkat çekti.

Erdem, sektörün sorunlarının çözümü için ortak hareket edilmesi gerektiğini belirterek şöyle konuştu:

“Evet, işler istediğimiz seviyede olmayabilir. Ancak umutsuzluğa kapılmak, moralimizi bozmak da bir çözüm değil. Alanya’nın turizmde çok güçlü bir altyapısı ve önemli bir potansiyeli var. Önümüzdeki dönemde şartların daha olumlu hale gelmesi için hep birlikte çalışmalıyız. Önce umut etmeliyiz, sonra da mücadele etmeliyiz.”

2027 sezonu için “temkinli ve planlı hazırlık” mesajı

2027 turizm sezonuna şimdiden hazırlık yapılması gerektiğini belirten Erdem, gelecek dönemde ekonomik göstergeler, maliyetler ve turizm pazarlarının dikkatle değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Erdem, “Önümüzde 2027 sezonu var. Bu sezon yaşadığımız tecrübelerden ders çıkararak yeni sezona daha hazırlıklı girmeliyiz. Ekonomik göstergeleri, maliyetleri, turizm pazarlarını ve sektörümüzün beklentilerini doğru analiz ederek temkinli hareket etmeliyiz” dedi.

Alanya’nın turizmdeki gücüne inandıklarını ifade eden Erdem, ALTSO’nun görevlerinden birinin üyelerin sorunlarını dinlemek ve çözüm konusunda ilgili kurumlarla birlikte çalışmak olduğunu söyledi.

“Yeni dönemde de ortak akılla hareket edeceğiz”

Avsallar ve Okurcalar’daki görüşmelerde oda üyelerinin yeni döneme ilişkin beklenti ve önerilerini de dinlediklerini belirten Erdem, ALTSO’nun çalışmalarının üyelerden gelen görüşler doğrultusunda şekilleneceğini ifade etti.

Erdem, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün burada sadece seçim çalışması yapmıyoruz. Aynı zamanda üyelerimizin görüşlerini, beklentilerini ve yeni dönemde ALTSO’dan neler beklediklerini dinliyoruz. Çünkü ortak akla inanıyoruz. Alanya iş dünyasının sorunlarını en iyi bilenler, bu sektörlerin içerisinde yaşayan iş insanlarımızdır. Yeni dönemde de onların görüşlerini alarak, istişare ederek ve ortak akılla hareket etmeye devam edeceğiz.”

“Gösterilen ilgi bizi mutlu etti”

Avsallar ve Okurcalar ziyaretlerinin verimli geçtiğini belirten Erdem, kendilerini karşılayan oda üyelerine teşekkür etti.

Ziyaretlerde eleştiri ve önerileri de dinlediklerini ifade eden Erdem, geçmiş dönemde gerçekleştirilen çalışmaların yanı sıra eksik gördükleri noktaları da değerlendirdiklerini söyledi.

Erdem, “Bizi burada sıcak ve samimi şekilde karşılayan tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Gösterdikleri ilgi ve destek bizim için çok kıymetli. Elbette eleştiriler de var, öneriler de var. Bunların tamamını dinliyoruz ve önemsiyoruz. Geçmiş dönemde yaptığımız çalışmaların yanı sı

İlgili Haberler

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nin Tarihi Binası Törenle Açıldı

Haberci Editör

ALTSO, Ara Eleman Sorununa Çözüm Arıyor: Meslek Liseleri ve İş Dünyası İşbirliği

Haberci Editör

Alanya’da Anadolu Birliği Coşkusu: “Birlikte Başaracağız!”

Haberci Editör

Yorum Yap