Alanya’da SGK, BAĞ-KUR ve vergi borçları nedeniyle finansmana erişimde sorun yaşayan esnaflar için yeni bir kredi uygulaması hayata geçirildi. Alanya Mobilyacılar Odası Başkanı Hüseyin Alataş, belirli şartları taşıyan esnafların kooperatif üst limitine ek olarak 300 bin TL’ye kadar “Borç Kapatma Kredisi” kullanabileceğini açıkladı.
Esnafa 300 bin TL’ye kadar ek kredi imkanı
Hüseyin Alataş’ın verdiği bilgiye göre, SGK, BAĞ-KUR ve vergi borçları bulunan ve bu nedenle “borcu yoktur” yazısı alamayan esnaflar, söz konusu borçların kapatılmasına yönelik kredi imkanından yararlanabilecek.
Uygulama kapsamında esnaflara, kooperatif üst limitine ilave olarak 300 bin TL’ye kadar Borç Kapatma Kredisi kullandırılabileceği belirtildi.
“Borcu yoktur yazısı istenmeden kredi kullanılabiliyor”
Alanya Mobilyacılar Odası Başkanı Hüseyin Alataş, uygulamanın detaylarını şöyle açıkladı:
“SGK, BAĞ-KUR ve vergi borçlarından dolayı kredi kullanamayan esnaflarımız, SGK, BAĞ-KUR ve vergi borçları için kooperatif üst limitine ek olarak 300 bin TL’ye kadar kullandırılan ‘Borç Kapatma Kredisi’ ile borcu yoktur yazısı istenmeden Alanya Sanayi Esnaf Kefalet Kooperatifimizden kredi kullanımı yaptırabilmektedir.”
Borç yükü bulunan esnafa finansman kolaylığı
Uygulamanın, kamu borçları nedeniyle kredi kullanmakta zorlanan esnafların finansmana erişimini kolaylaştırması hedefleniyor.
Alataş, düzenlemenin özellikle SGK, BAĞ-KUR ve vergi borçları nedeniyle kredi süreçlerinde engelle karşılaşan esnaflar açısından önemli bir imkan sunduğuna dikkat çekti. Borçların kapatılmasına yönelik sağlanan kredi desteğinin, esnafın finansal yükünü hafifletmesine katkı sağlaması bekleniyor.
