20.6 C
Alanya
13/10/2026
Haberci Alanya
Bölge HaberleriHaberci Alanya

Gazipaşa Belediyesi Cimbiti Yaylası’nda Nohut Hasadı Yaptı

Gazipaşa Belediyesi’nin mayıs ayında Cimbiti Yaylası’nda 30 dönümlük alana ektiği nohutların hasadı tamamlandı. Yaklaşık 7 yıldır yaylalardaki atıl arazileri tarıma kazandıran belediye, hasat edilen nohutların bir bölümünü Ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırmayı, kalan bölümünü ise 16. Gazipaşa Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali’nde satışa sunmayı planlıyor.

Gazipaşa Belediyesi, ilçedeki tarımsal üretimi desteklemek ve yaylalarda atıl durumda bulunan arazileri yeniden üretime kazandırmak amacıyla yürüttüğü çalışmalarını sürdürüyor.

Gazipaşa Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri tarafından mayıs ayında Cimbiti Yaylası’nda toprakla buluşturulan nohutların hasadı gerçekleştirildi.

İlçe merkezine yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta ve 1800 rakımda bulunan Cimbiti Yaylası’nda 30 dönümlük alana ekilen nohutlar olgunlaşmasının ardından toplandı.

30 dönüm alanda yetiştirildi

Yaklaşık 7 yıldır yaylalardaki atıl arazileri üretime kazandıran Gazipaşa Belediyesi ekipleri, Cimbiti Yaylası’nda gerçekleştirdiği nohut üretimiyle bölgedeki tarımsal faaliyetlere de örnek olmayı amaçlıyor.

Hasat edilen nohutlar kurutulmak üzere bekletilirken, kurutma işleminin ardından ayıklanarak tüketime hazır hale getirilecek.

Nohutların bir bölümü ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak

Cimbiti Yaylası’nda hasat edilen nohutların kullanım alanları da belirlendi.

Üretimin bir bölümü, Ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılmak üzere hazırlanacak yardım kolilerine eklenecek.

Nohutların kalan bölümünün ise 16. Gazipaşa Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali’nde satışa sunulması planlanıyor.

Böylece belediyenin tarımsal üretim çalışması hem sosyal destek faaliyetlerine hem de yerel ürünlerin tanıtımına katkı sağlayacak.

Başkan Yılmaz: “Atıl durumda olan arazilerimizi değerlendiriyoruz”

Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, yaylalarda atıl durumda bulunan arazilerin tarımsal üretime kazandırılması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Cimbiti Yaylası’ndaki nohut üretimine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

“Yaylalarda atıl durumda olan arazilerimizde tarımsal faaliyetlerimize devam ediyoruz. Bu kapsamda mayıs ayında Cimbiti Yaylası’nda toprakla buluşturduğumuz nohutlarımızı hasat ettik. Nohutlarımızı kuruttuk, ayıklama işleminin ardından tüketime hazır hale getireceğiz.”

Çalışmanın amaçlarından birinin çiftçileri üretime teşvik etmek olduğunu belirten Yılmaz, Cimbiti nohudunun tanıtımına da katkı sağlamak istediklerini ifade etti.

Yılmaz, “Buradaki amacımız hem çiftçilerimizi üretime teşvik etmek hem de Cimbiti Nohudumuzun tanıtımını yapmak. Gazipaşa Belediyesi olarak üretmeye devam edeceğiz. Herkese bereketli bir hasat dönemi diliyorum” dedi.

Gazipaşa Belediyesi’nin yaylalardaki tarımsal faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen Cimbiti nohudu üretiminin, hem yerel üretimin desteklenmesi hem de bölgeye özgü ürünlerin tanıtılması açısından sürdürülmesi hedefleniyor.

İlgili Haberler

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Vekili Öztürk’ten Ramazan Önerileri

Haberci Alanya

Gazipaşa’da Dünya Engelliler Günü’nde Volkan Oğuz’a Duygusal Sürpriz

Haberci Editör

İnşaattan Alacağını Alamayan İşçi İntihara Kalkıştı

Haberci Editör

Yorum Yap